Klubbar

Beat

Beat

BEAT - The Sound of the Soulful Underground.

Nefs lördagsklubb är en av de sista soulbastionerna i Göteborg som har stått emot alla trender, vare sig det är nu-rave eller nydisco eller vad som nu kan vara "the flavour of the year". BEAT vurmar för soulen i all musik, gammal som ny, räkna med allt från Sun Ra till SA - RA. Efter år av hängivet vinylrotande har Al, Def Lef & Iris korpat åt sig en diger samling av dusty grooves och rara små sjutummare.

Al - Mannen som varje år i februari tar sitt pick och pack och drar till Arizonas dammiga warehouses och blivit frestad av white trashfamiljer att köpa deras skivor med svart musik för sköna överpriser. Han har ett stort nätverk av samlare & djs från Atlanta till Helsinki som alla tjatar på honom om att få lira på BEAT.

Def Lef - Hiphop farfar och cratedigger av rang, alltid först med de svåraste editsen, knasigaste jazziga mashupsen & den bortglömda discon.

Iris - Kvinnan som får vilket dansgolv som helst att koka med sin ohämmade och anarkistiska blandning av disco,latin,jazz och vad f*n som helst. Vänta er det oväntade när Iris står bakom spelarna.

Vi bjuder in gäster som vi gillar och som är lika hängivna som vi när det kommer till det totala dansgolvssläppet,ni kommer ALDRIG att se ett tomt dansgolv på BEAT, det sätter vi våra EGBA plattor på. Emellanåt bjuder vi in liveband som en liten överaskning mitt i natten när dansgolvet är som mest smockat. Gäster genom åren bla: Blood & Fire Soundsystem, Nobody beats the beat, Russ Dewbury,Nick the record, Mad Mats, POVO, Alan & Sören Skov, Mika Snickars, SkivsamlarLasse, Soulservice Max, Earland, Jazzfinger, Sweet Fred, Carlinhos, Hank Jacobs, Lovewonder, Patrik M, Dj Seen........Välkomna till BEAT, tag med ombyte, det blir en svettig natt!

Kommande arrangemang

Läs mer

Läs mer >  Def-lef på MySpace
CAKE

CAKE

CAKE - hiphop is for pussies

Ibland blir man trött på att hiphop är som en intet sinande källa av manlighet, heteronorm och prestige.
 Det är bra då att sommarklubben CAKE finns som gör någonting åt skiten!
Varje fredag hela sommaren, från och med 28 juni fram till 30 augusti, huserar CAKE i Nefertitis lokaler. Vår nya slogan Hiphop is for pussies har redan blivit the talk of the town och vi lovar mer på samma tema!
Förra sommarens succéklubb som gjorde sig känd för att mixa cupcakes med rap är såklart tillbaka för att göra mer fest, tårta och grymma live-spelningar. På premiären den 28 juni får vi besök av den danska rapparen Linkoban som gjort sig känd för sina grime-inspirerade beats och hårda live-shower. Festivalrykten.se skriver: “den 12 juli, ger ingen mindre än Brooke Candy en spelning på vad vi förmodar kommer vara ett knökfullt Nefertiti.“ (2013-05-29) Den 19 juli får CAKE besök av New York-rapparen Cakes Da Killa och kommer att skaka om Göteborg i grunden.

“Vi antar att Nefertiti tackar sina lyckliga stjärnor för att de har sommarklubben Cake.” - Djungeltrumman.se (2013-05-29)

Förutom allt detta bjuder vi också på hitsspottande djs, tårta, goodies, surprises, dans, booty och allt annat en hiphop-sommar behöver. Step your cookies up, 28 juni börjar festen!

Kommande arrangemang

Läs mer

Det finns ingen ytterligare information...

HOUSE NATION

HOUSE NATION

Under 90-talet huserade några av Göteborgs, ja till och med Sveriges, bästa klubbar inne på Nefertiti. En av dessa var RA som fostrade stadens invånare i god klubbkultur, kärlek, dans och genuin house musik. House Nation fortsätter denna resa inne på NEF. Här står house i fokus, från Chicago till Detroit tur och retur. Ljuden från förr blandas med det bästa avi dag, allt som låter och känns house. Men House Nation är också en hyllning till äkta DJ-kultur. Här är CD-skivor, USB-minnen och laptops förbjudna – 100% vinyldrift är det enda som gäller här. Och för er som inte vet det, så har house inget med det trams som kommersiella radiokanaler påstår är house. Garanterat fritt från både Avicii och den där house maffian (som för övrigt är genren ”trouse”).

House Nation består av DJ duon Emil ”Ewil” Källström och Ålen, alias DJ Anderzon. Bägge har lång erfarenhet som klubbarrangörer och DJ:s, såväl i Göteborg som internationellt. Emil har en bakgrund som resident DJ på klubbar ibland annat Frankrike och Australien. Ålen har spelat sig från Petropavlovsk i Ryssland, vi Europa till Göteborg där han idag bland annat är med och driver fantastiska klubben Seasons här på Nefertiti.

House Nation och Laserklanen intar Nefertiti fjärde fredagen varje månad mellan 23:30 och 03:00. Sommaruppehåll juni, juli och augusti.

Kommande arrangemang

Läs mer

Det finns ingen ytterligare information...

JENS & THOBIAS DISCOKLUBB

JENS & THOBIAS DISCOKLUBB

Fredagar en gång i månaden spelar Jens och Thobias sina favorit disco vinyler med pre-trummaskins rytmer och kärleksfulla budskap.

Kommande arrangemang

Läs mer

Det finns ingen ytterligare information...

Klubb Parlour

Klubb Parlour

Parlour är klubben och skivbolaget som bjuder på ett brett spektra av stilar men alltid med en röd tråd. Den röda tråden är dansant, primitiv och energisk. Förvänta er disco, psykrock, house etc. Vissa kvällar bjuds även gästakter in till klubben. Tidigare gäster har varit storheter som Soft Rocks (UK), Gerry Rooney (Black Cock, UK), Brennan Green (Chinatown, US), Jonny Nash (Land of Light, UK), Lugnet (SE), Mind on the run (SE) etc. Klubb Parlour är klubben som alltid spelar från hjärtat.

Kommande arrangemang

Läs mer

Det finns ingen ytterligare information...

PLAYHOUSE

PLAYHOUSE

Nefertitis nya tisdagsklubb! Jazz & jam på Playhouse!

Nefertitis tisdagsjam är en viktig hörnsten i Göteborgs jazzliv. När vi nu startar jamhösten är det med nytt namn, nytt koncept och våra erfarna jamvärdar Samuel och Christian har knutit till sig fyra nya briljanta jazzälskande jamvärdar: Johan, Simon, Vanessa och Viktor!

Kommande arrangemang

Läs mer

Det finns ingen ytterligare information...

SEASONS

SEASONS

Every year has four seasons. Every season has a colour. Every colour has a sound. We are the providers of every season, colour and sound.

Kommande arrangemang

Denna klubb har inga kommande tillställningar bokade...

Läs mer

Läs mer >  SEASONS
SESSION

SESSION

Session är en ny serie kvällar på Nefertiti. Med en betoning på techno och klubbkultur men också en mötesplats för kreativa själar och de förlorade i dansen. Mötet är själva ritualen. Kommunikation. Där uppstår magin. I nuet.

Kommande arrangemang

Denna klubb har inga kommande tillställningar bokade...

Läs mer

Läs mer >  JOEL ALTER på Soundcloud
Nefertiti.se is produced and designed by Webfarm & Nullvoid