Summer Sessions: Olsson | Nefertiti

Summer Sessions: Olsson

Fredag 26 juli

Datum: 26 jul
Pris: 200 kr
Insläpp: 17:00
På Scen: 19:00
Stänger: 23:00
Typ: Stående
Åldersgräns: 18 år

Sommarkonsert med Olsson på Nefertiti – Fredagen den 26 juli

Välkomna till en minnesvärd kväll på Nefertiti i Göteborg med Olsson. Konserten är en del av vårt exklusiva sommarprogram. Denna fredag den 26 juli fortsätter vi serien av after work och live sessions som vi hoppas och tror blir en höjdpunkterna under sommarens musikscen.

Från Grammisbelönad Solodebut till Vårens Mest Hyllade Album ‘Sunny Hill’”

OLSSON, tidigare känd från gruppen Fibes, Oh Fibes!, gjorde sin solodebut 2017 med albumet ”MILLIONS”. Albumet blev uppmärksammat av internationella medier såsom Rolling Stone, Noisey och Rough Trade och belönades med en Grammis för hitlåten ”Hold On”. Efter framgångsrika samarbeten med artister som Charli XCX, Mabel, Seeb och Jacob Banks, lanserade han sitt uppföljande album ”Tropical Cologne” 2019.

Våren 2024 har varit en framgångsrik period för OLSSON. Utöver att ha komponerat musiken till Filip & Fredriks film “Den sista resan”, vilken har slagit flera biorekord, lanserade han den 22 mars sitt tredje album “Sunny Hill”. Albumet, uppkallat efter ett område i Pristina, är en självbiografisk återblick på en epok i hans liv under början av 2000-talet, då han bodde i Kosovo. “Sunny Hill” har skapats i samarbete med Patrik Berger, Pontus Winnberg, Jacob Banks och Joakim Buddee, och gästas av Mapei, Taken By Trees och brittiska Franks Daughter. Albumet har redan mottagit strålande recensioner från bland annat Dagens Nyheter och kritikern Jan Gradvall.”

Köp dina biljetter nu – platserna fylls snabbt!

Liknande Evenemang

Abstract Crimewave

Lördag 16 november
Läs mer

Summer Sessions: Julia Lov

Fredag 19 juli
Läs mer

Summer Session: Mapei

Fredag 12 juli
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies