Alexander Lövmark | Nefertiti

Alexander Lövmark

Torsdag 26 januari

Datum: 26 jan
Pris: 180 kr
Insläpp: 18:00
Typ: Sittande
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 18 år
På Scen: 20:00

Alexander Lövmark Releasefest LITTLE BIRD Support: Therese Lien Evenstad

Den flerfaldigt prisbelönte sångaren Alexander Lövmark är en av Sveriges tveklöst mest underhållande jazzvokalister. Denna kväll firar vi släppet av hans senaste album med en rejäl baluns här på Nefertiti!

LITTLE BIRD är namnet på hans nästa skiva. Ett hyllningsalbum till The American Songbook, biblioteket av låtar som bildar det fundament vilket alla jazzmusiker oavsett genre vilar på. Denna afton kommer vi fira släppet av LITTLE BIRD och Alexander utlovar fantastisk musik, spännande gäster men även andra överraskningar!

Kvällens huvudperson Alexander Lövmark är en tidlös och mycket njutbar sångare. En uttrycksfull vokalist och en riktig scatfantom, tänk Ella Fitzgerald född på 90-talet! Som förste svensk vann han 2017 den prestigefyllda Montreux Jazz Voice Competition i Schweiz och har sedan dess gjort sig ett namn på den svenska jazzscenen. Med enormt sväng och självklar musikalitet tar han sig an standardjazzen och för den vidare in i tvåtusentalet.

Han är uppbackad av ett band bestående av sina favoritmusiker i Sverige. Sveriges kanske hetaste dynamiska duo finns i rytmsektionen; Adam Ross (dr) och Arvid Jullander (b). Saxofonisten Axel Mårdsjö är med sitt själfulla sound ett självklart solistiskt komplement till Alexander och orkestern kompletteras med den fenomenala isländskan Britta Virves.

Som support denna kväll får vi höra jazzviolinisten Terese Lien Evenstad, det norska stjärnskottet som flyttade till Sverige och som med skivan Perceptive (2020) rekordsnabbt gjorde sig ett namn på den skandinaviska jazzscenen.

Varmt välkomna på standardsfest!

Alexander Lövmark, sång Britta Virves, piano Arvid Jullander, kontrabas Adam Ross, trummor Axel Mårdsjö, saxofon

Support: Terese Lien Evenstad, fiol

Kommande Evenemang

Se Kalendarium