Amanda Arnborg, Blue House mfl | Nefertiti

Amanda Arnborg, Blue House mfl

Den här konserten har redan varit

Datum: 14 apr
Pris: 150 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 19:00
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 20 år

Nefertiti presenterar stolt: AMANDA ARNBORG, BLUE HOUSE & MAJA-KARIN FREDRIKSSON

En kväll för att samlas och njuta av musik av tre olika band med många gemensamma nämnare. Både inom ackompanjemang och vänskap.

Amanda Arnborg är hyllad för sina liveframträdanden som liknats vid en oas i nutidens rusningstrafik där hennes musik varvas med personligt mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som havet bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden. Tillsammans med medmusiker bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser på svenska och medryckande popslingor. Inspirerad av Barbro Hörberg och vistraditionen kommenterar Amanda Arnborg vår samtid med humor, alvar och kittlande närvaro.

”Harmoniken, rytmiska finesserna och sättet varpå meningsfulla, underfundiga texter framförs motiverar min förtjusning. Fäster mig vid utsökta pendlingar från det sprittande uppsluppna till inslag av lyrisk, melankolisk prägel. Avslöjade efteråt att vad de uträttat rimligen bör klassificeras som nationell toppklass. Att de känns autentiska är uppenbarligen en framgångsfaktor.” // Mats Hallberg, Kulturbloggen

Blue House är indiefolkbandet som börjar lågmält för att alltid avsluta i crescendon. Gitarr och stämmor. Basfiol och loop. Kärnan består av barndomsvännerna Christopher och Ida som skriver musiken tillsammans. ”Båda har starka viljor och till slut blir låtarna alltid en kompromiss som ingen kunnat skapa på egen hand.” säger Christopher.

Senaste singeln I Orden plockades upp av Folkmusiken i P2 och på Nef kommer bandet pröva sig fram med nyskriven musik.

Sagt om Blue House:

”Rekommenderas för vänner av Joni Mitchells lummiga Laurel Canyon” – Klubb Woody West

”Avslutningen är som att stå vid ett hissnande vattenfall eller vid foten av ett högt berg, men du känner dig inte rädd, bara överväldigad av naturens skönhet.” – HYMN om singeln Something New

”Jag satt och dum-log hela konserten.” – person i publik

Maja-Karin Fredriksson
För några år sedan drabbades Maja-Karin Fredriksson av lyriken Ebba Lindqvists dikter och började tonsätta dem. Hennes liveframträdanden är en pop-poetisk upplevelse där Ebba Lindqvists ord får möta Maja-Karins musik, allt inbäddat mellan personliga mellansnack. Ljudbilden är bitvis symfonisk med disharmonier som bär den tidlösa poesin långt in i framtiden. Under konserten får vi även ta del av musik från Maja-Karins kommande EP som släpps under 2023.

 

Venue: Nefertiti, Hvitfeldsplatsen 6
Dörrar: 18:00
Live: 19:00

Liknande Evenemang

Abstract Crimewave

Lördag 16 november
Läs mer

Summer Sessions: Julia Lov

Fredag 19 juli
Läs mer

Summer Session: Mapei

Fredag 12 juli
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies