Azymuth (BR) | Nefertiti

Azymuth (BR)

Den här konserten har redan varit

Datum: 30 sep
Pris: 295 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:00
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 18 år

Legendariska Azymuth (BR) återvänder till Europa efter sina många hyllade konserter. Ta chansen att uppleva världens bästa tremannaorkester live på Nefertiti!

Azymuth bildades i Copacabana, Rio de Janeiro, i slutet av 60-talet, men fick sitt nuvarande namn år 1973. Sedan dess räknas de som ett av Brasiliens mest framgångsrika band med sin egna unika musikhybrid de kallar för samba doido (galen samba). Sedan starten har de eklektiskt blandat samba, funk, jazz och fusion till en smittsamt dansant, kosmiskt omfamnande och ytterst stark musik. Med över 30 album i sin katalog som spänner över svindlande fem årtionden intar de scenen på Nefertiti med klassiker som ‘Jazz Carnival’, ‘Dear Limmertz’ och ‘Partido Alto’.

Den brasilianska trion har det gångna årtiondet fått ny energi, och nytt liv, genom keyboardisten Kiko Continentino. En virtuos som tidigare samarbetat med artister som Milton Nascimento och Gilberto Gil. Contintentino fyller det hål som Jose Roberto Bertrami lämnade efter sig då han gick bort år 2012. På scen bjuder originalmedlemmarna Ivan Conti och Alex Malheiros tillsammans med Continentino på ett sagolikt sväng som inspirerat och influerat en lång rad artister under senare år. Hiphopproducenten Madlib och danskollektivet Jazzanova är bara några av beundrarna.

Välkomna in och bevittna ett av världens bästa band – tre mästare på sina respektive instrument.

Ivan Conti – Trummor

Alex Malheiros – Bas

Kiko Continentino – Keyboards

Instagram:

https://www.instagram.com/azymuthoficial/

Live:

https://youtu.be/7AkhiZ_0NTQ

https://youtu.be/RrzKSZ8kMSc

https://youtu.be/zN2Ct1dOtvQ

Liknande Evenemang

Amanda Ginsburg

Lördag 12 oktober
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies