Britta Virves Trio | Nefertiti

Britta Virves Trio

Den här konserten har redan varit

Datum: 10 nov
Pris: 120 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:00
Stänger: -
Typ:
Åldersgräns: 18 år

Britta Virves Trio släpper sitt debutalbum Juniper på Kurt Rosenwinkel’s skivbolag Heartcore Records. Under pandemin spelade trion in en hyllad konsert som sändes live i P2 Jazzradion. Detta blev startskottet till en skivinspelning i legendariska Nilento Studios i slutet av förra året – och nu är det äntligen dags för release!

Britta Virves Trio består av henne själv bakom pianot och kompositionerna, Jon Henriksson på bas och Jonas Bäckman på trummor. Drömska, grooviga kompositioner tillsammans med ett dynamiskt samspel kännetecknar trion.

Britta har snabbt etablerat sig på den svenska jazzscenen som en mångsidig och driven pianist i såväl storband som mindre konstellationer. 2020 så erhöll hon Faschings Vänners stipendium och i motiveringen lyfte man fram hennes begåvning som kompositör men även hennes delikat sparsmakade solospel. I år var hon en av Jazzradions sommargäster.

Medlemmarna är flitigt aktiva på den svenska jazzscenen och har spelat ihop under lång tid även innan trion sammanfördes 2020. Förra året erhöll Henriksson och Bäckman Kungl. Musikaliska Akademiens nationella stipendium, Bäckman fick även Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award och Henriksson tilldelades årets Faschings Vänners Stipendium.

Britta Virves – piano
Jon Henriksson – bas
Jonas Bäckman – trummor

“Hör tre utsökta representanter ur den unga generationen vilka kommunicerar strålande.” (Orkesterjournalen 2021)

“Flera högklassiga melodier har närmast hypnotisk påverkan.” (Mats Hallberg 2021)

https://www.brittavirves.com

https://heartcore-records.com/artists/britta-virves

Liknande Evenemang

Amanda Ginsburg

Lördag 12 oktober
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies