Ellen Andersson | Nefertiti

Ellen Andersson

Den här konserten har redan varit

Datum: 13 apr
Pris: 220 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 19:00
Stänger: -
Typ: Sittande
Åldersgräns: 18 år

Hyllade Ellen Andersson åker på vårturné! Med två hyllade och prisade album i ryggen och ett tredje på väg presenteras nu 14 konserter under våren i Sverige och Danmark.

Efter succédebuten ”I’ll Be Seeing You” 2016 som belönades med utmärkelserna ”Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och ”Gyllene Skivan” för årets bästa jazzutgivning var förväntningarna högt ställda – men när ”You Should Have Told Me” släpptes mitt under brinnande pandemi möttes hon av lyriska kritiker och en hängiven publik över hela Norden. ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört.”, skrev Johan Norberg i Tidningen Vi samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att ”så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling”.

Med en Grammis-nominering och Monica Zetterlund-priset i bagaget åker Ellen nu på turné med musik från sitt kommande, tredje album – en färgsprakande, dynamisk och innerlig hyllning till den legendariske pianisten Bill Evans och samarbetet med just Monica Zetterlund. Ellen har beskrivits som två röster i en – den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Den danska publiken tog tidigt emot henne med öppna armar, och under våren låter hon den svenska konsertpubliken möta några av Danmarks mest framstående jazzmusiker – pianisten Heine Hansen, trumslagaren Jeppe Gram och den internationellt hyllade basisten Thomas Fonnesbæk.

Precis som i mötet mellan Bill Evans och Monica Zetterlund präglas det kommande albumet av mötet mellan två sound från varsin sida av Atlanten. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna. Ellen Andersson rör sig sömlöst mellan det intima och storslagna och under våren kan publiken förvänta sig en fängslande, personlig konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.

Liknande Evenemang

Amanda Ginsburg

Lördag 12 oktober
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies