Etran de l’Aïr (Niger) | Nefertiti

Etran de l’Aïr (Niger)

Den här konserten har redan varit

Datum: 25 maj
Pris: Från 180 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:00
Stänger: 23:00
Typ: Stående
Åldersgräns: 18 år

Clandestino X Nefertiti Presenterar: Etran de l’Aïr – 25:e Maj

I en spännande musikalisk fusion har Nefertiti i samarbete med Clandestino Institut äran att välkomna det internationellt hyllade ökenrockbandet Etran de l’Aïr till Göteborg den 25:e maj. Kända för sin hypnotiska ökenrock, har Etran de l’Aïr etablerat sig som en kraftfull röst inom genren, med musik som talar direkt till hjärtat av alla som uppskattar Tinariwen, Bombino, och Mdou Moctar.

Etran de l’Aïr, vilket översatt från Tamasheq betyder ”Stjärnorna i himlen,” är ett band som verkligen lyckas fånga öknens oändliga vidder och den djupa själsliga förbindelsen till deras hemland i Sahelregionen i Niger. Deras musik är en rik blandning av traditionell Tuaregmusik med moderna elektriska element, vilket skapar en ljudbild som är både tidlös och nyskapande.

Sedan starten har Etran de l’Aïr gjort sig kända för sina livliga liveframträdanden, där de kombinerar medryckande gitarriff med traditionella rytmer och melodier. Det är en musikalisk upplevelse som inte bara underhåller utan också berör och inspirerar. Bandets förmåga att förnya och berika ökenrockgenren har vunnit dem fans över hela världen och har placerat dem i samma sammanhang som några av genrens mest inflytelserika namn.

Detta evenemang är frukten av ett samarbete med Clandestino Institut, en organisation som är djupt engagerad i att främja global musik och kultur. Genom detta samarbete strävar vi efter att erbjuda en unik och minnesvärd musikupplevelse som firar kulturell mångfald och musikalisk innovation.

OBS! Studenter måste visa studentlegitimation.

Liknande Evenemang

Se Kalendarium
Inställningar för cookies