Homeboy Sandman (US) | Nefertiti

Homeboy Sandman (US)

Den här konserten har redan varit

Datum: 18 feb
Pris: 100 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:00
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 20 år

Kwesi Yvorra presents: Homeboy Sandman ft. Nuvorrian!

Angel Del Villar II, mer känd som Homeboy Sandman, kommer till Nefertiti för en exklusiv spelning med bandet “Nuvorrian”, tillhörandes den fantastiska trummisen Kwesi Yvorra!

Den New York-fostrade rapparen Homeboy Sandman har besökt Sverige vid ett flertal tillfällen, sedan debuten i slutet av 2000-talet. Med över tio album under bältet så är rundade han av 2022 med nya albumet “Still Champion” på Mello Music Group, samt julskivan “12 Days of Christmas”.

Homeboy Sandmans rapstil, både innehålls-och flowmässigt, är alltid imponerande. Han är naturlig i sin leverans av stavelser, så det är lätt att hänga med i och med hans klara, tydligt artikulerande röst. Otroligt mångsidig i sina texter och alltid med hög teknik på språket i hans texter. Homeboy Sandman är känd för att sätta ihop rader som får allt att flyta på utan ansträning. Exempel på detta är ”now you throwing salt cause I’m exalted on a pedestal / I ain’t to blame if all this garbage is identical” och frågar oss som lyssnare på ”Watchu Want From Me?” vad vi vill ha ut från rapparen. Han visar också prov på egna musikaliska idéer kring melodier, låtuppbyggnader och har en övertygande bunt med varierade beats som ger intrycket av en rappare som vet att han inte vill låta som din ordinäre independent rappare. Nästan varenda låt präglas med mindre eller större finesser som gör att beatsen blir mer än något i bakgrunden till en refräng och 16 bars, och blir ett med Homeboy Sandmans låtidéer!

Trummisen/producenten Kwesi Yvorra kommer från Storbritannien och är nu baserad i Sverige.. Med ett brett utbud av musikalisk erfarenhet under bältet är ”Kwesito”, som han också är allmänt känd som, en musiker med utomordentliga färdigheter. Detta verkar vara väldigt tydligt då han redan har arbetat med namn som John Robinson och Byron The Aquarius – och ännu mer nu då  han har fångat Homeboy Sandmans uppmärksamhet!

Kwesi, tidigare långvarigt associerad med Jazz Re:freshed (som han har släppt projekt med), har en formidabel trumstil som har formats av hans kärlek till jazz-fusion. Han har också visat sig vara lika bekväm med tunga hiphop-spår eller med allvarligt komplexa och rytmiska mönster! Kwesi leder sitt begåvade 4-manna kompband, ”Nuvorrian” och tillsammans ges en spännande och afro-futuristisk ljudbild. Vid varje tillfälle bjuds publiken in till ett rike där funk, jazz, hiphop, progressiv rock och drum & bass är inkorporerade – alltid med fantastiska resultat!

Live: Homeboy Sandman + Kwessi Yvorra & Nuvorrian + Bogus & Dogbite

Support: Mix Master Mange
Funk-Viol Hemliga gäster!! (Avslöjas den 4/2!)

Liknande Evenemang

Jeru The Damaja (US)

Fredag 5 juli
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies