Jembaa Groove (De) | Nefertiti

Jembaa Groove (De)

Den här konserten har redan varit

Datum: 13 apr
Pris: Från 180 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:30
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 18 år

Clandestino X Nefertiti Presenterar: Jembaa Groove – 13:e April

I ett unikt samarbete är vi på Nefertiti stolta över att tillsammans med Clandestino Institut presentera den internationellt hyllade afrobeatjazzgruppen Jembaa Groove, live på vår scen den 13:e april. Jembaa Groove med rötter i Ghana blandar Highlife music med Adowa, Wassoulou och afrobeat. Denna kväll lovar att bli en extraordinär musikalisk upplevelse, där Jembaa Groove tar med sig sitt pinfärska album ”Ye Ankasa | We Ourselves” (utgivet av Agogo Records) – en skiva som redan har fått stor uppmärksamhet för sin dynamiska blandning av afrobeat, jazz och själ.

Jembaa Groove, baserad i Berlin men med rötter djupt förankrade i den västafrikanska musiktraditionen, är en ensemble som framkallar den rika musikaliska arven från kontinenten med en modern twist. Gruppens namn, som översätts till ”samlingsplats” på Akan-språket, speglar dess musik: en mötesplats för olika musikaliska landskap och kulturer. Medlemmarna i Jembaa Groove, under ledning av den karismatiske saxofonisten och sångaren Issiaka ”Issa” Sanogo från Elfenbenskusten, har lyckats skapa en unik ljudbild som kombinerar djupa afrobeat-grooves med element av jazz, funk och soul.

Albumet ”Ye Ankasa | We Ourselves” representerar en ny höjdpunkt i bandets karriär, med låtar som utforskar teman av identitet, gemenskap och självuttryck. Deras musik är inte bara en fest för örat; den bär på ett budskap om enhet och självbestämmande, och lyfter fram vikten av att vi själva formar vår framtid och vårt arv.

Detta evenemang är resultatet av ett spännande samarbete med Clandestino Institut, en organisation känd för sitt engagemang i att lyfta fram global musik och kultur. Genom att förena krafter har vi skapat en plattform för Jembaa Groove att dela sin musik och sitt budskap med en svensk publik.

OBS, studenter måste visa studentlegetiomation.

Videos:Liknande Evenemang

Se Kalendarium
Inställningar för cookies