KAAH (9/4) | Nefertiti

KAAH (9/4)

Lördag 9 april

Datum: 9 apr
Pris: 295 kr
Insläpp: 18:00
Typ:
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 20 år
På Scen: 20:00

En av den svenska soulens viktigaste röster

Redan på debutalbumet Kaahlender (1998) började Kaah utforska hur svenska språket fungerade i en soulig hybrid där hiphop och funk bildade grunden. Kaah var kanske inte först med att göra svensk soul men han var först med att göra det med ett genuint avstamp i hiphop och funk. Med ett unikt sound stakade han ut vägen för den svenska soulens framtid. I hans musik blandas politiska undertoner sömlöst med dansant funk och en slags analog soulkänsla.

Efter att han hittat outgivna låtar nere i sin källare, i allt från gamla hårddiskar, till CD-R-skivor och rullband, bestämde sig Kaah för att ge ut dessa under sommaren 2021. Några av låtarna spelades in i en studiokällare på Drottninggatan för över 20 år sedan, medan andra kom till runt 2005 tillsammans med kompisarna i elektroinfluerade SLS.

Nu är låtarna samlade och det är dags för ett helt album med tidigare outgivet material. Det släpptes 4 oktober under namnet “Tis Ja dör 1999-2019”. Under några få exklusiva spelningar framför Kaah med sitt band materialet, blandat med sina mest kända låtar – några av dem landmärken i den svenska soul-historien.

Kommande Evenemang

Young Jonn (Nigeria)

Fredag 13 oktober
Läs mer

Hearts + They Owe Us

Fredag 20 oktober
Läs mer

What’s Good

Fredag 29 september
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies