Klubbkören | Nefertiti

Klubbkören

Den här konserten har redan varit

Datum: 16 dec
Pris: 150 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 19:00
Stänger: -
Typ:
Åldersgräns: 20 år

Tycker du körer är tråkiga? Då har du inte sett Klubbkören. I Skåne och Danmark är Klubbkören en omtalad, välanlitad kör som ständigt golvar sin publik. Då 30-40 scenpersonligheter sjunger, rappar, dansar och gör egensinniga tolkningar av hiphop- funk och klubbhits över inspelade beats, kompade av elbas, kan ingen stå stilla.

Klubbkören startades 2010 av dj:n och journalisten Johanna Olofsson. Körledare, arrangör och producent är Erik Hjärpe, keyboardist i Timbuktus band Damn! och Patrik Lorentzson. Basisten Bo Raymond Knutson har spelat med bland andra Herbie Hancock, Peps Persson och varit kapellmästare i programmet I manegen med Glenn Killing (SVT).

På Klubbkörens repertoar finns bland annat Prince, Sly and the Family Stone, BeeGees och Smokey Robinson på skånska och Chance the Rapper, Jay-Z, Ginuwine, Kendrick Lamar och Donna Summer på originalspråk. Klubbkören har flera gånger uppträtt på Musikhjälpen, i Sommarlov på SVT, i P3, P4 och på P3 Din Gata. Kören har sen länge samarbetat med Emil Jensen som de uppträtt ihop med på Malmöfestivalen, Mejeriet i Lund, Malmö Live och Göteborgs Konserthus. De har samarbetat med Mahotella Queens (SA), Looptroop Rockers, Skizz och bob hund och på Way Out West gästat en av de största klubbscenerna med Nya Zeeländska Electric Wire Hustle och Timbuktu. Klubbkörens version av Tightrope fick upphovsmakarna Janelle Monáe och Big Boi att uppskattande twittra om dem.

Liknande Evenemang

Jojje Wadenius och Cleobandet

Fredag 30 augusti
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies