Mammal Hands (UK) | Nefertiti

Mammal Hands (UK)

Den här konserten har redan varit

Datum: 22 maj
Pris: Från 295 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 19:00
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 18 år

Äntligen får vi se den hyllade trion ’Mammal Hands’ på Nefertiti! Gripande, eteriskt, majestätiskt är beskrivningar vi ofta hör när någon talar om bandet och dess uppfriskande egna sound som fångat lyssnarskaror från vitt skilda genrer. Med sin kärlek för elektronisk musik, modern klassisk musik, folk och jazz med i bagaget skapar trion både medryckande och hypnotiska ljudlandskap. Kompositioner som bär spår av storheter som exempelvis Pharoah Sanders, Gétachèw Mekurya, Terry Riley, Steve Reich and Philip Glass men på ett helt nytt och unikt vis.

Bröderna Nick och Jordan Smart gjorde elektronisk musik hemma i Norwich när de träffade trumslagaren Jesse Barrett och soundet kom att stegvis omvandlas till där vi befinner oss idag. Med den relativt ovanliga sättningen keyboards/piano, trummor och saxofon började bandet – som nu tog namnet Mammal Hands – orientera sig mer mot en djup känsla för, och kärlek till, sufisk transmusik och västafrikansk folkmusik. Men trion kombinerar det också med en stark jazzattityd som främst är påverkad av andlig jazz.

Bandets femte studioalbum ‘Gift from the Trees’, utgiven på rosade bolaget ’Gondwana Records’, haräven den kammat hem topprecensioner från bl.a. ’JazzWise’ och ’AllAboutJazz’. Live trollbinder Mammal Hands sin publik och konsertrecensenterna har jämfört dem med andra brittiska band som också fascinerar på scen, som exempelvis GoGo Penguin och Portico Quartet. The Guardian skriver ”semi-klassiska trummor/sax/piano-trion Mammal Hands muterar till en högljudd rejvakt”. Och även om det kanske inte är hela sanningen så märks bröderna Smarts ursprungliga intresse för elektronisk musik, ett starkt tempodriv, långsamt växande intensitet och starka, repetitiva melodier.

”Mammal Hands are defying the standard jazz protocols and have something really captivating to offer”-AllAboutJazz

Nick Smart – keyboards, piano Jesse Barrett – trummor och tabla Jordan Smart – saxofon

 

Liknande Evenemang

Amanda Ginsburg

Lördag 12 oktober
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies