Miriam Aida | Nefertiti

Miriam Aida

Fredag 13 maj

Datum: 13 maj
Pris: 200 kr
Insläpp: 18:00
Typ:
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 18 år
På Scen: 19:00

Miriam Aïda – One

Musik som kryssar från den amerikanska kusten, navigerar i det karibiska havet och vidare ner till Brasiliens vackra stränder. Från hamn till hamn, New Orleans, Kingston, Havanna, Salvador… för att samla rytmerna som slagit rot och grott ur den transatlantiska slavhandeln och spirat i den Nya Världen. Bolero, Samba-Soul, Roots Reggae, Afoxé, Kubansk Rumba, Gospel, Brasiliansk Marcha-Rancho, Jazz, R&B… olika vackra uttryck med gemensamma rötter som förgrenat sig och koloniserat hela planeten.

Miriam har tillsammans med Mats Andersson på akustisk gitarr, Ola Bothzén och Finn Björnulfson på slagverk lyst på Sveriges musikscen och släppt flera prisbelönta skivor. En sammansvetsad grupp som ständigt tänjer på gränserna och som kan konsten att bygga världar med sin musik och publik. Förra albumet Loving the Alien har rosats för sina säregna tolkningar av David Bowies musik och albumet blev nominerat till Manifestgalans pris ”Årets Rytm” 2019 och tog gruppen till scener och festivaler i Sverige, Danmark, Finland och till David Bowie Festival i Dublin.

Denna gången expanderar de sin palett med fler färger och tar med Simon Peterson på kontrabas och Johan Olsson på dragspel och klaviatur när de dyker ner i afro-musikens olika uttryck för att korsbefrukta, smälta samman och experimentera. Musiken som ett uttryck för frihet, ett starkt verktyg för bygga gemenskap, skapa en identitet som rymmer både rötter, förändring, smärta och livsglädje. Ännu en gång vänder och vrider Miriam på det bekanta för att söka nya perspektiv med tolkningar av bl.a Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Bob Marley, Nelson Cavaquinho, H.E.R, Stevie Wonder, Chico Buarque, Bill Withers.

Miriam Aïda – sång

Mats Andersson – gitarrer

Finn Björnulfson – slagverk

Johan Olsson – dragspel & klaviatur

Simon Peterson – bas

Ola Bothzén – slagverk

Kommande Evenemang

Young Jonn (Nigeria)

Fredag 13 oktober
Läs mer

Hearts + They Owe Us

Fredag 20 oktober
Läs mer

What’s Good

Fredag 29 september
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies