Steget | Nefertiti

Steget

Den här konserten har redan varit

Datum: 14 okt
Pris: 295 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 20:00
Stänger: -
Typ:
Åldersgräns: 18 år

Två nya singlar har kommit ut på bara några månader. De är i studion och spelar äntligen in sin tredje skiva. Bandet släpper liveskiva 6 maj och åker på turné hösten 2022. Popduon Steget från Göteborg är verkligen PÅ GÅNG!

Steget består av Nils Dahl och Matilda Sjöström och det är nu 13 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sedan dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Stegets nya låtar vittnar om att de är på väg tillbaka till kärnan. Vi får höra att de fortfarande känner att det är de två mot världen: Med känslofyllt piano och ärlig text och sång. Lite stråkar och gitarrgnissel har ju aldrig skadat någon så det kommer såklart dyka upp lite här och var. De färdigställer just nu en EP som ska släppas i samband med turnén och sen blir det fullängdsalbum våren 2023. Just nu är deras känsla att det ska bli så otroligt underbart att komma ut i landet och spela live för alla fans. De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.

Steget har tolkat Ebba Gröns klassiker ”Flyktsoda”. De filmade inspelningen i all sin enkelhet i Sonya Studios och bara några timmar efter att live-videon slängdes upp delade självaste Joakim Thåström videon på sin Facebook-sida. Detta var såklart fantastiskt och oerhört mäktigt för Steget då detta är en av deras absoluta favoritlåtar.

När Steget fyllde 10 år genomförde de en streaming från Stora Teatern i Göteborg med bl.a Kapten Röd som gäst och hade över 7000 tittningar den kvällen. Så fint!

Stegets musik har varit med i många TV-serier och det otroligt många som lyssnar på deras musik trots att det var längesedan de faktiskt släppte en skiva. Deras publik dyker fortfarande alltid upp och när de spelade live och innan pandemin slog till, drog de fullt hus i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Liknande Evenemang

Abstract Crimewave

Lördag 16 november
Läs mer

Summer Sessions: Julia Lov

Fredag 19 juli
Läs mer

Summer Session: Mapei

Fredag 12 juli
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies