Surprise Chef (Au) + Duppy Tales | Nefertiti

Surprise Chef (Au) + Duppy Tales

Den här konserten har redan varit

Datum: 13 maj
Pris: 220 kr
Insläpp: 18:00
På Scen: 19:00
Stänger: -
Typ: Stående
Åldersgräns: 20 år

Nefertiti presenterar stolt: SURPRISE CHEF (AU)

Vi är hemskt glada att få presentera ett av de mest omskrivna nya banden Surprise Chef, hela vägen från Australien till vår intima scen på Nefertiti. Bandet består av fem musiker vars sound ofta beskrivs som ”cinematic soul” och som drar sin inspiration ifrån klassiska 70-tals soundtracks, funkig jazz och den musikaliska tradition som ligger till grund för många av de sample-skatter som har byggt upp hiphopen. Med sina färgrika och levande arrangemang omsluter de lyssnaren i en musikalisk värld där gränserna mellan såväl då och nu som mellan genrer suddas ut. En kvalitet och tydlig anledning till att fans från olika håll, världen runt, har enats i hypen och hyllningarna av Surprise Chef sedan de först albumdebuterade 2017.
Sedan dess har bandet hittat sitt hem på omtalade labeln ”Big Crown Records” som även ger ut artister som ”El Michels Affair”, ”Black Thought”, ”Lee Fields” och ”Bacao Rhythm & Steel Band” för att nämna ett fåtal.
Till Nefertiti kommer det med ett rykande färskt album i ryggen som hamnat på många recensenters årsbästalistor 2022.
Är instrumental funk och soul som är lika delar infekterande svängig som drömskt vacker din grej har du inte råd att missa australienska Surprise Chef.

“One of the finest soul and funk releases”
Clash Magazine

“Soothing, atmospheric, disquieting”
MOJO Magazine

“Wonderful deep grooves, a killer”
Gilles Peterson BBC6

Spotify:

Hemsida:
https://www.powerline-agency.com/artist/surprise-chef

Instagram:
https://www.instagram.com/surprisechef/

Video:


 

Duppy Tales

Med ett fokus på samspel har kvartetten ett dansvänligt och genuint sound där de framhäver det kollektiva i musiken genom att sudda ut fasta roller som frontfigur och komp. Samtidigt satsar de på att lyfta fram varje individs egna influenser i en öppen musikalisk lekplats där bland annat genrer som Soul/Funk, Indie, Psykedelia och Afrobeat har färgat av sig. Duppy Tales släpper snart sitt andra album. Lyssna på fantastiska ”Agate” här: https://open.spotify.com/track/3N94MdtNZn3TtGIbCHOK4m?si=0ec8d863235b4444

Liknande Evenemang

Amanda Ginsburg

Lördag 12 oktober
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies