The Hammond Explosion | Nefertiti

The Hammond Explosion

Lördag 12 mars

Datum: 12 mar
Pris: 175 kr
Insläpp: 18:00
Typ:
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 18 år
På Scen: 19:00

The Hammond Explosion

Anders Agge Augustsson – gitarr / Erik Bodin – trummor / Henrik Bengtsson – bas / Dan Helgesen – hammond b3

Varför hymla med att Hammond orgel är ett av dom mest dynamiska och uttrycksfulla instrument som funnits? De började tillverkas 1937 och har nu åter börjat få en ny renässans.

Dan Helgesen är garanterat en av Nordeuropas bästa organister. Han har spelat med hela Skandinaviens elit och ett flertal internationella artister… och simsalabim är han nu tillbaka med ett nystartat band..en nystartad konstellation som spelar eget material men inte drar sig för att släppa upp en och annan hjälte ur rockärmen. Alla i nya bandet drar sitt eget strå till stacken och det blir till ett eget svängigt gungigt groove som kan bli det svängigaste du kanske nånsin har hört.

Erik spelar med Little Dragon och turnerar världen över, Agge släppte eget soloalbum ”No Pressure” nyligen och Henrik spelar med Gumbo och Uncle Jam.

Såjaa luta dej tillbaka och spänn fast bältet.. Ordentligt.. Nu åker vi !!!

Whatever you do..Do not miss this!!!

The Hammond Explosion bandmedlemmar:

Dan Helgesen – hammond b3 (Eget Album ”Agogo”, Uno Svenningsson, Stefan Andersson, Mats Ronander, Sanne Salomonsen bl.a)

Anders Agge Augustsson – gitarr (Eget Album ”No Pressure”, Kultiration, sir Was, Markandeya, Emrik Larsson och Little Dragon bl.a)

Erik Bodin – trummor (Little Dragon bl.a) Flyhänt trummis som verkar i göteborg och även internationellt .

Henrik Bengtsson – bas (Gumbo, Uncle Jam bl.a) verksam i många stilar och sammanhang framförallt inom soul, funk och blues.

Kommande Evenemang

Young Jonn (Nigeria)

Fredag 13 oktober
Läs mer

Hearts + They Owe Us

Fredag 20 oktober
Läs mer

What’s Good

Fredag 29 september
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies