Träden | Nefertiti

Träden

Fredag 28 oktober

Datum: 28 okt
Pris: 300 kr
Insläpp: 18:00
Typ: Stående
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 18 år
På Scen: 20:00

Fauna och Nefertiti presenterar stolt – Träd, Gräs & Stenar, Träden. Med support från Flared

TRÄD GRÄS & STENAR

TG&S har existerat i olika skepnader sedan 1967. Det är idag en av Sveriges och troligen västvärldens äldsta musikgrupper med rötterna i 1960-talets alternativa rörelser. Bandet turnerar fortfarande världen över.

Med influenser från jazz, avantgarde-musik, den nya konsten och teatern på 1960-talet, alternativ odling och svensk folkmusik på 1970-talet har bandet skapat ett eget sound. På 1970-talet var gruppen pionjärer i arbetet med de första Gärdesfesterna och spela själv -rörelsen, liksom i den gröna vågen. Under 1980-talet fortsatte Träd, Gräs och Stenar spela, och på 1990-talet kom en ny blomstringstid med regelbundna skivsläpp, konserter och turnéer.

Idag återstår enbart Jakob Sjöholm från originaluppställningen, och det är också en av orsakerna till att en i samband med släppet av det senaste albumet även bytt namn till Träden.

Utöver Sjöholm så består Träden idag av Hanna Östergren(Hills), Sigge Krantz(Archimedes Badkar) och Reine Fiske(Dungen).

FLARED

En blandning av Dungen, Atomic swing och Made In Sweden? Eller bara ett hopkok av groovig psykadelisk rock/pop i 70-talsanda på svenska? Det spelar ingen roll, för Flared från Göteborg bryr sig inte. Alla spelar ut och sången får följa med. Låtarna är fulla av liv där kärleken, misstron och hoppfullheten är närvarande.

Var: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6
När: 28 Oktober 2022

Kommande Evenemang

Young Jonn (Nigeria)

Fredag 13 oktober
Läs mer

Hearts + They Owe Us

Fredag 20 oktober
Läs mer

What’s Good

Fredag 29 september
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies