Zacke | Nefertiti

Zacke

Lördag 21 maj

Datum: 21 maj
Pris: 295 kr
Insläpp: 18:00
Typ:
Plats: Nefertiti
Åldersgräns: 20 år
På Scen: Ca 19:00

ZACKE

Zacke åker ut på efterlängtad turné

Förra året släppte Zacke det hyllade och Grammisnominerade albumet ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal”. Sedan dess har han väntat på att få ta sin fjärde fullängdare ut på de svenska scenerna och i vår är det äntligen dags att möta en förväntansfull publik. Under mars besöker han sex städer med start i hemstaden Luleå den 4 mars. Biljetterna släpps idag den 1 december kl. 10:00 via LiveNation.se.

Zacke har hyllats och prisats för att vara en av våra främsta textförfattare och är en av få inom hiphop-genren som lyckas återge samtiden på ett målande och inkluderande sätt. Sedan solodebuten 2010 har han levererat sylvassa texter med en musikalisk precision och ett helt eget uttryck. Sex år senare kom hans tredje album ”Fattigkussen” vilket beskrevs som ett unikt kapitel i svensk hiphop-historia och blev tvåfaldigt Grammisnominerat i kategorierna ”Årets textförfattare” och ”Årets hiphop”.

Med uppföljaren ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal.” visade Zacke att han fortsatt tillhör eliten. Albumet nominerades på Grammisgalan 2021 i kategorin ”Årets hiphop” och mottog senare SKAP’s textpris med motiveringen ”Hiphopens centrala frågor om klass och identitet lyfter Zacke ur ett norrbottniskt perspektiv. Med en sällsynt konstnärlighet och fingertoppskänsla för textförfattande är han en av den svenska rappens mest unika förmågor. En kulturbärare som satt Luleå på hiphopkartan”.

Albumet fick ett varmt mottagande, bland annat konstaterade Per Sinding-Larsen ”Svensk rap är full av stora stjärnor men det finns ingen som Zacke”, samtidigt som Nöjesguiden skrev att ”Zacke levererar inte bara tunga beats och påhittig rap, han får rum att expandera och sin publik att relatera. * ”Att jag äntligen ska få komma ut och spela känns nästan overkligt. Musiken känns inte riktigt komplett förrän en fått testa och presentera sina nya låtar för publiken. Peppen och pirret är total!”* säger Zacke.

Turnéplan: 4 mar – Luleå, Kulturens Hus 10 mar – Uppsala, Katalin 11 mar – Växjö, Kafé De Luxe 12 mar – Lund, Mejeriet 18 mar – Stockholm, Slaktkyrkan 19 mar – Göteborg, Nefertiti

Kommande Evenemang

Young Jonn (Nigeria)

Fredag 13 oktober
Läs mer

Hearts + They Owe Us

Fredag 20 oktober
Läs mer

What’s Good

Fredag 29 september
Läs mer
Se Kalendarium
Inställningar för cookies